ISKCON Zagreb
ISKCON Zagreb - Međunarodno društvo za svjesnost Krišne u Zagrebu
Međunarodno društvo za svjesnost Krišne u Zagrebu › o_nama › iskcon-zagreb-medjunarodno-drustvo-za-svjesnost-krisne-u-zagrebu

Adresa: Ul. Bizek II 36, 10090, Zagreb
Telefon: 099 806 4029
Radno vrijeme: 07:15 – 20:30

Međunarodno društvo za svjesnost Krišne, poznato i kao Hare Krišna pokret, uključuje petstotinjak velikih centara, hramova, ruralnih zajednica, gotovo stotinu vegetarijanskih restorana, tisuće namahatta ili lokalno sastajućih skupina, širok spektar društvenih projekata i milijune kongregacijskih članova diljem svijeta. Osnovao ga je Srila Prabhupada 1966. godine u New Yorku i u proteklih se pedeset godina proširilo diljem svijeta.

Misija je društva promovirati znanost o svjesnosti Krišne prema načelima Bhagavad-gite i drugih vedskih spisa.


Međunarodno društvo za svjesnost Krišne u Republici Hrvatskoj

Članovi Međunarodnog društva za svjesnost Krišne djeluju u Hrvatskoj od 1976. godine. Ogranci našeg drušva proširili su se diljem bivše Jugoslavije upravo iz Zagreba. U Republici Hrvatskoj Međunarodno društvo za svjesnost Krišne službeno je registrirano od 2003. godine i danas broji gotovo 1000 aktivnih članova. Po uzoru na zajednice u Indiji i cijelom svijetu, djeluje na temelju svetih učenja pod vodstvom Šrila Prabhupade i njegovih sljedbenika. Za dobrobit cijelog društva, njegovi pripadnici propagiraju vječnu poruku Veda.
Međunarodno društvo za svjesnost Krišne u Republici Hrvatskoj


Javi prijateljima